Welkom Bij Arabisch Brood Website |
Taal: |
Arabic Bread Almere-Buiten |
Pita is nu de westerse naam voor de Arabische brood genoemd khubz (Arabische Brood)
Het is iets een platte, ronde of ovale, en variabel in grootte. Detiende-eeuwse Arabische kookboek, Kitab al-Tabikh door Ibn al-Warraq Sayyar,omvat zes recepten voor khubz, allemaal gebakken in een tannur, die is als demoderne tandoori-oven. Historisch geloven dat de geschiedenis zich uitstrekt tot ver inde oudheid, aangezien plat brood in het algemeen, of gedesemd of niet, behoren totde oudste soorten brood, hoeft geen oven of zelfs werktuig voor hun bakken. Het eerste bewijs van platte broden optreden in en rond Amorieten Damascus.
Arabische pitabroodje (Khubz) zijn meestal erg dun, uitsluitend bestaande uit de bovenste en onderste korst en kan worden geopend om een tas die kan worden gevuld met vlees en groenten. Ze bevatten meestal een snuifje suiker om pre-soak de gist beter.
|
|